Dagligdagen i huset

På hospice har vi ingen fast døgnrytme og kun få rutiner. Vi tager udgangspunkt i den enkeltes ønsker og behov og i, hvad den enkelte magter. Måltiderne vil være individuelt tilrettelagt efter de ønsker, den enkelte måtte have.

På hospice har vi ingen faste besøgstider. Pårørende er velkomne hele døgnet rundt, og det er gratis at overnatte her. Hvis man ikke selv medbringer sengetøj, koster det 50 kr. at leje her på stedet.

Hvis pårørende ønsker at spise mad fra Hospice Djurslands køkken, skal man tilmelde sig på forhånd af hensyn til køkkenets planlægning.

Læs om bestilling af og betaling for mad her

Patientstuerne

På Hospice Djursland er der 15 patientstuer, der hver er på 30 m². Til hver stue hører der et stort badeværelse (10 m²) samt et lille anretterkøkken med køleskab.
Der er TV, musikanlæg og internetadgang på alle stuer samt en safety-boks til opbevaring af værdier. DVD-afspiller kan lånes ved henvendelse til personalet.

For at kunne føle sig hjemme på stuen er der mulighed for at medbringe enkelte møbler, malerier og andre ting af betydning hjemmefra.
Det er dog ikke tilladt at banke søm i væggene - benyt venligst de opsatte skinner. Vores bygningsansvarlige er gerne behjælpelig hermed.

Vi har et Kunstbibliotek, hvor man kan vælge malerier til at udsmykke stuen med under indlæggelsen.

Fra hver stue er der udgang til en terrasse med udsigt til Følle Bund. På terrassen kan man nyde udsigten og den friske luft - også i sengen, som sagtens kan køres derud.

Behandling, lindring og pleje

For patienter med et spinkelt eller uden socialt netværk stilles særlige krav til den sociale og medmenneskelige støtte fra hospicets personale og frivillige.

Hospice Djursland varetager den fysiske, psykiske og sociale omsorg og pleje samt symptomlindring.

Patienterne vil almindeligvis have behov for behandling af en lang række fysiske symptomer og subjektive tilstande som for eksempel træthed, appetitløshed, smerter, kvalme og angst.
Med udgangspunkt i patientens værdier, ønsker og behov, skal plejen og omsorgen integrere de psykiske, sociale og eksistentielle / åndelige dimensioner.

Med fokus på livskvalitet skal hospicet skabe rammer og etablere støttefunktioner for patienten i den sidste tid, og støtte i livs afslutningen. Hertil kommer støtte til de pårørende under patientens indlæggelse og i sorgen over tabet efter dødsfaldet.

Mad og måltider

Måltiderne skal være en god oplevelse. Derfor er maden hjemmelavet af vores dygtige køkkenpersonale. Der benyttes økologiske råvarer og årstidens frugt og grønt.

i har modtaget det økologiske spisemærke i sølv af fødevarestyrelsen. Det betyder, at køkkenet kan dokumentere, at 60-90 % af køkkenets samlede vareindkøb er økologisk.

Patienter bliver dagligt kontaktet for at tilgodese madønsker, og man kan vælge at spise i vores fælles køkken-alrum eller på stuen.

Læs mere om maden og måltiderne på Hospice Djursland

Det skal du medbringe

  • Tøj
  • Toiletartikler
  • Hjælpemidler
  • Håndklæder og sengelinned forefindes, men du er velkommen til at medbringe dit eget.
    Du må også gerne medbringe egen dyne og pude
  • Hvis du indlægges hjemmefra, bedes du medbringe al medicin
  • For at kunne føle sig hjemme på stuen er der mulighed for at medbringe enkelte møbler, malerier og andre ting af betydning hjemmefra

Du kan få omadresseret din post til Hospice Djursland ved Post Danmark, mens din folkeregisteradresse skal forblive på din bopæl.

Hospice Djurslands informationsmappe

På patientstuen finder man en mappe med praktiske informationer, der er relevante for patienter og pårørende under indlæggelsen på Hospice Djursland.

DOWNLOAD informationsmappe her