Hospice på skemaet

Udviklingssygeplejerske Charlotte Hald:

'Hospice Djursland får mange henvendelser fra folkeskoleelever i forbindelse med projektopgaver. Ofte vil de tale om etiske, åndelige og eksistentielle aspekter ved afslutning af livet. Især vil mange gerne tale om aktiv dødshjælp, eller om hvordan det er at arbejde med mennesker, der skal dø.

Vi besluttede at imødekomme den interesse og byde eleverne indenfor til dialog med henblik på at være med til at nedbryde tabuer.

Derfor nedsatte vi en projektgruppe bestående af Bodil Diget, Iben Lund og undertegnede og inviterede Rønde Skole til at udvikle en model sammen med os.

Vi har haft indledende møde med to lærere fra de store klasser på Rønde Skole, og den 14. juni 2019 havde vi besøg af en 8. klasse, der skal hjælpe os med at fastsætte indhold og form for forløbene - eleverne er jo eksperterne på, hvad der optager netop dem.

I starten vil vi fokusere på de store skoleklasser, men vi tager også gerne i mod de mindre klasser og f.eks. taler med dem om, hvad der sker, når man dør, eller hvordan man støtter en ven, der er i sorg.

Planen er, at vi på sigt vil tilbyde forløbene til andre skoler.

September 2019 tager projektgruppen til Hospice Limfjord for at høre om deres erfaringer med et lignende projekt.'