Faciliteter

Køkken-alrum

Vi har et fælles køkken-alrum, hvor der kan laves kaffe og te og opvarmes medbragt mad. Her er både komfur og microovn.

Det er også her, der dækkes op til alle måltider, og her vi synger morgensang alle ugens dage kl. 9.30.

Cafeen

I Cafeen foregår der løbende arrangementer, for eksempel koncerter eller oplæsninger, hvor man kan deltage efter lyst og evne. Det er også i cafeen, den ugentlige gudstjeneste finder sted.

Personalet benytter desuden Cafeen som undervisnings- og mødelokale.

Børn og unge

Ved receptionen finder du Børnehjørnet med tegneudstyr, Lego, Duplo-klodser og Playstation.

Der er indrettet et Ungdomsrum, som særligt appellerer til børn og unge. Her er litteratur, som kan lånes under ophold på hospice, dels billedbøger og højtlæsningsbøger for mindreårige børn, dels tegneserier og bøger til større børn. Der er også en udsigtskikkert, PC, DVD-afspiller og film samt en Wii-spillekonsol, som kan lånes ved henvendelse til personalet.

På plænen ved indgangspartiet er der et legeområde med sandkasse, vippe og gyngestativ.

Refleksionsrum

Alle i huset er velkomne til at benytte Refleksionsrummet, som man finder for enden af gangen over for stue 1.

Der er både video og lyd i rummet, som bliver aktiveret ved bevægelse og kører pr. automatik i 30 minutter, hver gang de bliver aktiveret. Hvis man forlader rummet, imens der er video og lyd i gang, skal man ikke tænke på at slukke for noget – lys, video og lyd slukker af sig selv, når der ikke har været registreret bevægelse i 30 minutter.

Hvis du ikke vil forstyrres, når du er i Refleksionsrummet, kan du markere 'optaget' på skiltet på væggen.

Refleksionsrummet er indrettet af kunstnerne Hanne Nielsen & Birgit Johnsen på baggrund af en donation fra Ny Carlsberfondet.

Kunstnernes vision har også været at bibringe rummet en særlig intimitet og en tryghed med mennesket og kroppen i centrum.
Et sted, hvor tanker sættes i gang, uden at de defineres og indskrænkes, og hvor spejlingerne samtidig relaterer til verden udenfor, så inde og ude og tiden nu, før og efter smelter sammen til et større perspektiv.

Læs artikel om Refleksionsrummet fra Kunsten.nu

Spabad og Nap room

I spabadet kan patienter opleve velvære og afslapning. Oplevelsen kan suppleres ved at pirre sanserne med lyden af stille musik og duft i rummet.

I Nap Room står en massagestol, som må benyttes af patienter og pårørende samt personale.

Musikanlægget i rummet giver mulighed for at lytte til musik under massageprogrammet.

Akvarium og Voliere

I akvariet på patientgangen svømmer fisk fra Malawi-søen. Akvariet er en gave fra Støtteforeningen til hospices fem års fødselsdag.

I en af husets to atriumgårde finder man volieren. I indflyttergave modtog vi to rosa bourkes-parakitter, som med deres sang skulle forskønne dagene på hospice. De to parakitter ynglede og krævede efterhånden mere plads.
I 2012 blev der derfor bygget en voliere til fuglene. Da fuglene flyttede ind i deres nye hjem, fik de selskab af nye arter, således at volieren nu tæller alt fra vagtler til finker og ædelsangere, som fylder rummet med dejlig fuglesang, der spreder sig til resten af huset.

Vi kan med stor fornøjelse konstatere, at volieren ikke kun er til gavn for fuglene, men deres sang og aktivitet giver daglig adspredelse og fornøjelse for såvel patienter og pårørende som personale.

Vaskerum

Vi har et vaskerum med vaskemaskine og tørretumbler, som pårørende kan benytte til at vaske patientens tøj i.
Af hensyn til hygiejne og smitterisiko henstiller vi til, at man følger vaske-anvisningerne på opslaget i vaskerummet.

Er man som pårørende ikke i stand til at vaske patientens tøj, er sygeplejerskerne behjælpelige med at vaske tøj, der tåler maskinvask.

Orangeri

Orangeriet byder på sanseoplevelser og adspredelse i smukke og rolige omgivelser. Her kan man nyde en forlænget udesæson inden døre og for eksempel nyde en kop kaffe - sammen med nogen eller alene.

Når vejret tillader det, kan man også vælge at tage plads på terrasserne udenfor og se på vandspejlet i de nedstøbte bassiner.

Bibliotek

Biblioteket er et tilbud til både patienter og pårørende med udlån af bøger og lydbøger og DVD-film til voksne.

Hvad vi ikke selv har, kan vi låne fra det lokale folkebibliotek.

Musikbibliotek

I køkken-alrummet er der i skufferne ved musikanlægget en CD-samling. CD-erne er delt ind i genrer (jazz, klassisk, folkemusik og stillemusik).

Man er velkomne til at låne en CD med ind på stuen.

Kunstbibliotek

Hospice Djursland råder over et Kunstbibliotek med et større antal malerier og andre værker, der opbevares på stedet. Der er mulighed for at vælge kunst fra Kunstbibliotekets samling til ophængning på patientstuen. Malerierne kan ses på gangen ved køkkenet.

Nogle af værkerne stilles til rådighed af kunstnerne med mulighed for salg.

Det er Kunstudvalget, der står for vedligeholdelse og registrering i Kunstbiblioteket.

Sansehave

Der er også mulighed for at nyde en tur i sansehaven. Få lidt luft og mærke duftene fra de mange planter. Om sommeren kan man sidde i havemøblerne og nyde solen - eller skyggen under parasollen. Stierne er anlagt, så det er muligt at komme rundt enten i kørestol eller seng.

Sansehavens stier er forbundet med den offentlige sti, der fører ned til vildtremisen og vandhullet. En platform med glasværn gør det muligt at nyde udsigten over remisen fra kørestol og seng. - En oase, der absolut er et besøg værd.

Man kan låne en kørestol med hjælpemotor, hvis man vil en tur ud i naturen i vildtremisen eller rundt i det lokale by-område. Der er stisystem op til Rønde by, hvor der er flere dagligvarebutikker, tøjbutikker, Matas, Apotek, boghandel, legetøjsbutik, cafeer med mere.