Hospice på skemaet

- Et tilbud til skoleklasser

Vi får mange henvendelser fra folkeskoleelever i forbindelse med projektopgaver. Ofte vil de tale om etiske, åndelige og eksistentielle aspekter ved afslutning af livet. Især vil mange gerne tale om aktiv dødshjælp, eller om hvordan det er at arbejde med mennesker, der skal dø.

Vi vil gerne imødekomme den interesse og byde eleverne indenfor til dialog med henblik på at være med til at nedbryde tabuer.

Med inspiration fra Hospice Limfjordens tilbud, 'Hospice i børnehøjde', har vi med input fra lærere og elever fra en 8. klasse på Rønde Skole udviklet dette tilbud.

'Eleverne er jo eksperterne på, hvad der optager netop dem', siger udviklingssygeplejerske Charlotte Hald, som er kontaktperson på projektet.

Tilbuddet bredes nu ud til folkeskolerne, og vi tager også gerne imod kommende konfirmander. Indholdet og materialet varierer naturligvis i forhold til, om det er målrettet de ældre elever eller eleverne i de mindre klasser, som især gerne vil tale om, hvad der sker når man dør, eller hvordan man støtter en ven, der er i sorg.

Vi tilbyder en "obligatorisk" grundpakke til alle klasser, der besøger os. Derudover vælger man en "tillægspakke" efter eget valg. Vi kommer med forslag til litteratur og videoer, som klasserne kan lade sig inspirere af, når de skal forberede besøget på hospice.

Vil du vide mere:
Kontakt Hanne Mørkenborg Bové - tlf 7841 3402