Frivillige på Hospice Djursland

Hver dag året rundt stiller de frivillige op og giver ud af det dyrebareste, de har, nemlig deres tid og deres næstekærlighed.

De sørger for, at her altid er friske blomster, som bringer årstiderne ind i huset, de arrangerer hyggeeftermiddage med oplæsning og sang, tænder op i pejsen, spiller for til morgensang eller bager, så duften spreder sig over hele hospicet.

De er besøgsvenner, spiller kort, ser på fugle eller TV sammen med patienterne. De hygger som værter ved måltiderne, dækker bordet og tænder stearinlys eller er den hånd, en urolig og angst patient kan holde fast i, når en frivillig vågekone er til stede med sit nærvær.
 

Uden for huset kan man finde frivillige i færd med at skove træer, vande planter, gå byærinder eller skubbe en kørestol med en patient, der trænger til frisk luft.

Det er også frivillige, der stiller op til mange af de arrangementer, der er på Hospice Djursland, f.eks. korsang, hvor de arrangerer stole og borde, tager imod koret og hjælper tilrette. De retter an til gudstjeneste, hvor forsangeren er en frivillig, de dækker bordene til Sct. Hans – og ja, selv de hvide stjerner på juletræet er lavet af frivillige, som naturligvis også pynter det store træ.
 

Kunne du tænke dig at deltage i noget af dette som frivillig på Hospice Djursland? 
- Så kontakt vores koordinator, Anna Windfeldt Thorning

Vi har omkring 60 frivillige tilknyttet Hospice Djursland ude og inde.