Børn og unge

På Hospice Djursland har vi fokus på børn og unge som pårørende. Her er er børn og unge velkomne.

Omkring hospice er der en skov med flere stier, som kan udforskes. Ved hovedindgangen er der anlagt en sandkasse og andre legeredskaber.

I husets midte er der indrettet et børneområde med Play Station, legesager og mulighed for at tegne eller skrive små hilsner.

Ved siden af dette er der indrettet et Ungdomsrum, som er møbleret med komfortable møbler og med mulighed for at spille Wii, lægge puslespil, se film, bruge computer, spille bob eller bare at være sig selv.

Rundt omkring i huset er der mange hyggekroge, et bur med fugle og et akvarium med fisk. 
 

Der er knyttet en del frivillige til hospice, som står til rådighed evt. til at gå med på legepladsen, ture ud fra hospice, lektiehjælp, en strikkeopskrift eller bare sidde sammen med børn, som måske ønsker at tegne eller skrive hilsner.

Hvis et større barn ønsker at overnatte alene hos deres syge pårørende, skal der forinden laves en aftale med personalet. Hvis det drejer sig om mindre børn, skal en voksen, som barnet er tryg ved, være til stede.

Børnene er altid velkomne, hvis de ønsker at være med i plejen af deres syge pårørende; der skal måske rystes en pude, hentes vand eller holdes i hånd.

På hospice er der plads til uforpligtende samvær. Her er plads til leg og alvor.