Efterlysning

Har du tegnet en tegning til os? 

 

På Hospice Djursland hænger en stor, dobbelt opslagstavle ved receptionen. Her er børnetegninger og –breve i alskens farverige afskygninger, som giver et helt unikt indblik i, hvordan børn udtrykker følelser og sorg.


Syddansk Universitet har forsket i børn og sorg – et helt særligt felt, hvor der er meget at lære. Da de så vores fantastiske børnetegninger, var de ikke i tvivl om, at tegningerne kunne være et rigtig godt supplement til deres projekt. Ønsket var at Hospice Djursland sammen med dem udgav en bog med de mange fantastiske tegninger.

 

Over de seneste 15 år har der været mange familier på Hospice Djursland. Det har også resulteret i mange rørende værker på opslagstavlen, som jævnligt bliver opdateret med nye. Alle værker bliver selvfølgelig gemt, og det er blevet til en del gennem tiden.

 

Disse kunstværker er som alle andre unikke, kreative værker beskyttet af ophavsretsloven. Det vil sige, at vi desværre ikke må udgive dem sammen med Syddansk Universitets uden tilladelse fra kunstneren.

Da der som sagt er tale om tegninger gennem 15 år, vil det være et overstigeligt projekt at finde oplysninger på og kontakte børnene, for at spørge, om vi må udgive deres tegninger i en bog. Og vi havde desværre ikke tænkt på, at indsamle tilladelser, da tegningerne blev hængt på opslagstavlen.

 

Vores håb er nu, at forældre selv eller børnene vil kontakte os, hvis de kender til, at deres barn eller dem selv for mange år siden tegnede en tegning til opslagstavlen på Hospice Djursland. Og giver os tilladelse til at udgive tegningen eller brevet i en bog som andre børn og unge vil have glæde af.