Allehelgensaften

Mindestund i Stilleskoven var velbesøgt

Under en klar stjernehimmel, i månenlyset skær, emmede Stilleskoven af en helt særlig stemning torsdag den 31. oktober, hvor gangstien var prydet med levende lys. 

I Danmark har vi tradition for at mindes de døde på allehelgensdag den første søndag i november. Hele verden har forskellige traditioner for at mindes de døde; at tænde lys går igen langt de fleste steder. 

De seneste år har Halloween traditionen gjort indtog i Danmark, og har elementer af både den danske allehelgen og fastalavn, hvor børn går udklædt rundt i byen og får slik ved husene. 

Strandbakkehuset og Hospice Djursland fandt det oplagt at invitere til en mindestund i Stilleskoven ved de to huse. Og håbede at lokalsamfundet kunne passe det ind på gå-turen, ved at invitere på Halloweenaften, selvom det var et allehelgensarrangement. 

Uanset årsagen til folks besøg, var det velbesøgt og en stor fornøjelse at møde folk som kom forbi. Der var slikposer til børnene, bålet var tændt og sikrede varm kakao at lune sig på. Man kunne også tænde sit egen lys ved bålhytten, og ellers bare gå en tur rundt og mindes, og inddrage dén stemning, som nok ikke vil indfinde sig i Stilleskoven igen før næste år. 

Tusind tak til frivillige og besøgende.