Selvhjælpsgruppe

Hvert halvår inviteres efterlevende til at deltage i en selvhjælpsgruppe.

Da det fra halvår til halvår er forskelligt, hvilken målgruppe der har det største behov for at få tilbuddet, vil ikke alle efterlevende modtage en invitation. Eksempler på forskellige målgrupper kan være: enker, enkemænd og efterlevende voksne børn.

Modtager man en invitation, er det en god ide at overveje, om man vil have gavn af at være i en gruppe, og om man føler sig istand til at bidrage i en gruppesammenhæng. For som det ligger i ordet selvhjælp, skal gruppen være i stand til at kunne hjælpe sig selv og de andre i gruppen et skridt videre i livet som efterlevende.

I begyndelsen får gruppen hjælp af gruppeledere fra Hospice Djursland; sygeplejersker, som superviseres af psykologen på Hospice Djursland.

Modtager man ikke en invitation eller er man ikke interesseret i at deltage i denne form for gruppe, er det vigtigt at være opmærksom på den hjælp, der er mulighed for at hente i egne netværk, i eventuelle sorgtilbud andre steder, i kirkesammenhænge eller hos privatpraktiserende psykologer.

Find pjece om Selvhjælpsgrupperne her

 

 

dec 2016