Opgaver

Hvad kan du lave som frivillig på Hospice Djursland?

Det er en naturlig del af hospicetanken, at her er frivillige som en del af hverdagen. De frivillige fungerer som medmennesker, der skaber en atmosfære af liv og overskud. Deres arbejde er ulønnet.
Herunder kommer nogle eksempler på de områder, som man kan bidrage til:

 

Værter ved måltiderne

Man kan være vært ved et middags- eller aftensmåltid for de oppegående patienter og pårørende i vores dagligstue.
Værterne er til stede med deres nærvær under hele måltidet.
Værterne dukker op i god tid før måltidet. De dækker et smukt bord med servietter og lys og sørger for en hjemlig og hyggelig atmosfære for patienter, pårørende og ansatte ved måltiderne.
Værterne anretter maden og rydder op efter måltidet.

 

Udendørshold

Især om foråret og sommeren har vi et aktivt udehold, der sørger for at holde områderne uden for hospice i fin stand. Der klippes, slås græs, luges, vandes m.m.

 

Blomsterhold

Nogle få frivillige sørger for blomsterdekorationer, friske blomster i vaserne og vander planterne i atriumgårdene.

 

Eftermiddagshygge

Visse onsdag eftermiddage dukker en eller flere frivillige op i spisestuen, hvor de sørger for lidt hjemlig hygge for patienter og pårørende. Her kan være mange forskellige aktiviteter, f.eks. sang og musik, oplæsning, ild i pejsen, småkagebagning, papirklip m.m. Udover disse aktiviteter er der også nogle eftermiddage, hvor de frivillige ganske enkelt bare er til stede, og stiller sig til rådighed med deres nærvær for de patienter og pårørende, der trænger til ro, en kop kaffe og en sludder.

 

Besøgsven

Nogle patienter har kun få pårørende og vil derfor gerne have en besøgsven – eller besøgsvennen aflaster de pårørende. Nogle går en tur med patienten, går ærinder, spiller kort, læser op, skriver, sludrer eller hvad som helst, patienten har brug for.
Mange frivillige er både på et af holdene og besøgsven.

 

Gudstjenestehold

Ved gudstjenesterne på Hospice Djursland hjælper nogle frivillige præsten med at stille borde og stole op og er med som menighed. Et par frivillige er forsangere.

 

Godtevognen

Frivillige kan køre en tur med "godtevognen" – en lille vogn fyldt med lækkerier, snacks, kaffe og te, til de patienter som ønsker at få besøg af godtevognen.

 

Vågekoner

Nogle patienter kan have brug for et medmenneske, der blot gider være til stede, f.eks. om aftenen eller om natten. Eller man kan aflaste de pårørende nogle timer ved at sidde hos patienten. Det er naturligvis det ansatte personale, der i øvrigt tager sig af patienten.

 

Livshistorier

Nogle patienter ønsker at få nedfældet deres tanker, minder, livshistorier eller andet. Her kan frivillige som er glade for det skrevne ord være behjælpelige, til glæde for både patienten og de pårørende.

 

Bibliotek

En frivillig arbejder på vores bibliotek -  her mangler vi for tiden ingen frivillige.

 

Arrangementer

Der er forskellige arrangementer og møder på Hospice Djursland, hvor der er brug for frivillige.
F.eks. korsang, men også til jul, mindegudstjenester og meget andet.

 

Diverse praktiske gøremål

De frivillige stiller også op til en masse praktiske gøremål, som de ansatte ikke lige kan nå, f.eks. at sy flaget, købe nye lysestager, flette julehjerter, være ledsager til aktiviteter m.m.