Faciliteter

Køkken-alrum

Vi har et fælles køkken-alrum, hvor der kan laves kaffe og te og opvarmes medbragt mad. Det er også her, der dækkes op til alle måltider, og her vi synger morgensang alle ugens dage kl. 9.30.

Cafe

I Cafeen foregår der løbende arrangementer, for eksempel koncerter eller oplæsninger, hvor man kan deltage efter lyst og evne. Det er også i cafeen, den ugentlige gudstjeneste finder sted.
Personalet benytter desuden Cafeen som undervisnings- og mødelokale.

Børn og unge

Ved receptionen finder du Børnehjørnet med tegneudstyr, Lego, Duplo-klodser og Playstation. På plænen ved indgangspartiet er der et legeområde med sandkasse, vippe og gyngestativ.

Der er indrettet et Ungdomsrum, som særligt appellerer til børn og unge. Her er litteratur, som kan lånes under ophold på hospice, dels billedbøger og højtlæsningsbøger for mindreårige børn, dels tegneserier og bøger til større børn. Der er også en udsigtskikkert, PC, DVD-afspiller og film samt en Wii-spillekonsol til udlån mod kvittering.

På plænen ved indgangspartiet til hospice er der et legeområde med sandkasse, vippe og gyngestativ.

Spabad og Nap Room

I spabadet kan patienter opleve velvære og afslapning. Oplevelsen kan suppleres ved at pirre sanserne med lyden af stille musik og duft i rummet.

I Nap Room står en massagestol, som må benyttes af patienter og pårørende samt personale. Musikanlægget i rummet giver mulighed for at lytte til musik under massageprogrammet. 

Akvarium og voliere

I akvariet på patientgangen svømmer fisk fra Malawi-søen. Akvariet er en gave fra Støtteforeningen til hospices fem års fødselsdag.

I en af husets to atriumgårde finder man volieren. I indflyttergave modtog vi to rosa bourkes-parakitter, som med deres sang skulle forskønne dagene på hospice. De to parakitter ynglede og krævede efterhånden mere plads. I 2012 blev der derfor bygget en voliere til fuglene. Da fuglene flyttede ind i deres nye hjem, fik de selskab af nye arter, således at volieren nu tæller alt fra vagtler til finker og ædelsangere, som fylder rummet med dejlig fuglesang, der spreder sig til resten af huset.

Vi kan med stor fornøjelse konstatere, at volieren ikke kun er til gavn for fuglene, men deres sang og aktivitet giver daglig adspredelse og fornøjelse for såvel patienter og pårørende som personale.

Vaskerum

Vi har et særligt vaskerum med vaskemaskine og tørretumbler, som pårørende kan benytte frit til at vaske patientens tøj i. Er man som pårørende ikke i stand til det, er sygeplejerskerne behjælpelige med at vaske tøj, der tåler maskinvask.

Endvidere er der spa-rum, massagestol, bibliotek, og reflektionsrum. 
Orangeriet, Sansehaven og fuglene i Volieren byder også på sanseoplevelser og adspredelse.

Orangeri og Sansehave

Orangeriet byder på sanseoplevelser og adspredelse i smukke og rolige omgivelser. Her kan man nyde en forlænget udesæson inden døre og for eksempel nyde en kop kaffe - sammen med nogen eller alene. Når vejret tillader det, kan man også vælge at tage plads på terrasserne udenfor og se på vandspejlet i de nedstøbte bassiner. 

Der er også mulighed for at nyde en tur i sansehaven. Få lidt luft og mærke duftene fra de mange planter. Om sommeren kan man sidde i havemøblerne og nyde solen - eller skyggen under parasollen. Stierne er anlagt, så det er muligt at komme rundt enten i kørestol eller seng. 
Sansehavens stier er forbundet med den offentlige sti, der fører ned til vildtremisen og vandhullet. En oase, der absolut er et besøg værd.

Bibliotek

Biblioteket er et tilbud til både patienter og pårørende med udlån af bøger og lydbøger og DVD-film til voksne. Hvad vi ikke selv har, kan vi låne fra det lokale folkebibliotek.

Musikbibliotek

I køkken-alrummet er der i skufferne ved musikanlægget en CD-samling. CD-erne er delt ind i genrer (jazz, klassisk, folkemusik og stillemusik). Man er velkomne til at låne en CD med ind på stuen. 

Kunstbibliotek

Hospice Djursland råder over et Kunstbibliotek med et større antal malerier og andre værker, der opbevares på stedet. Der er mulighed for at vælge kunst fra Kunstbibliotekets samling til ophængning på patientstuen. Nogle af værkerne stilles til rådighed af kunstnerne med mulighed for salg. Det er Kunstudvalget, der står for vedligeholdelse og registrering i Kunstbiblioteket.