Hospice Djurslands beliggenhed

Hospice Djursland har i sin tilblivelse lagt stor vægt på, at husets aktiviteter skal ske i en både smuk og funktionel bygning beliggende på en grund, der er i tæt tilknytning til den omgivende natur. Dette lykkedes med valget af byggeprojektet fra C.F. Møllers Tegnestue, støtten fra Realdania Fonden samt valget af naturgrunden i Rønde.

Grunden på 9 hektar ligger i udkanten af Rønde by og blev i sin tid valgt på grund af den smukke beliggenhed, størrelse, centrale placering og de gode trafikforbindelser. Den er beliggende imellem Strandvejen mod syd og et mindre industriområde mod nord. Som nabo mod øst er udlagt og delvist udbygget nyt boligområde. Mod syd afgrænses grunden af Strandvejen.
Der er fri udsigt til Følle Bund.  

Imod vest afgrænses hospicegrunden af en mindre skov (remise), hvor en mindre skovsø er blevet fritlagt, og hvor der er anlagt stisystem.
 

Fra rundkørsel i grundens nordøstlige hjørne er der adgangsvej til huset, og denne vej er samtidig adgang til P-Pladser, som sammen med et plantebælte danner en buffer imod industriområdet.Via Strandvejen er der adgang til stisystemer, som giver adgang til rekreative strandområder, skovområder og til byen, hvor afstanden til centrum er under 500 m. 

Afstand til Hovedgaden – Århusvej med holdepladser for busser til Ebeltoft (havn) Grenå, Randers, Tirstrup lufthavn og Århus er ca. 200 m.

"Et landskab med betydning for livet"

Artikel publiceret i landskabsarkitekternes magasin LANDSKAB (7: 2014)
- af Lasse Vilstrup Palm, arkitekt MAA, afdelingsleder C.F. Møller Landskab.